وکیل اصفهان

وکیل

وکیل به فردی گفته می‌شود که از سوی شخص دیگری برای انجام کاری مامور می‌شود و قرارداری که طبق قوانین و حقوق مدنی بین طرفین منعقد می‌شود «وکالت» نامیده می‌شود. طرفین قرارداد منعقد شده نیز «وکیل» و «موکل» نام دارند.

دقت داشته باشید که عدم بهره‌مندی از دانش حقوقی و تجربیات لازم برای حضور در دادگاه ممکن است منجر به شکست در پرونده شود. این شکست ممکن است فرد را دچار خسارات جبران‌ناپذیری از نظر مادی و معنوی کند که عواقب آن برای سال‌های متمادی با موکل همراه باشد. از طرفی لازم است با روند رسیدگی به پرونده در دادگاه و ریزه کاری‌های خاص آن آشنایی کامل داشته باشید تا انجام امور بادقت و سرعت بالاتری انجام شود و از این رو مراجعه به یک وکیل الزامی است.

وقتی برای رسیدگی به پرونده خود از یک وکیل استفاده می‌کند او با دانش و تجربیات خود تلاش می‌کند تا بهترین راهکار برای رسیدن به مقصود را در اختیار شما قرار دهد. پیروی از این راهکارها می‌تواند نتیجه پرونده را به نفع شما تغییر دهد. به‌علاوه استفاده از یک وکیل ماهر و مجرب باعث می‌شود تا از اتخاذ تصمیم‌های احساسی به دور باشید و همواره رفتارهای شما در چهارچوب قانونی باشد. همین تصمیمات قانونی می‌تواند از بروز مشکلات در آینده به میزان قابل توجهی جلوگیری کند.

شاید تصور کنید که انتخاب وکیل کار دشواری نیست و شما می توانید با قدم زدن در خیابان تابلوهای دفاتر وکالت بیشماری را ببیند و با وارد شدن به هر کدام از آنها وکیل خود را انتخاب نمایید. اما آیا تمامی وکلا از تخصص و تجربه کافی برخوردار هستند و می توانیم پرونده ی حقوقی خودمان را به آن ها بسپاریم؟ قطعا پاسخ این سوال منفی است زیرا وکالت امری پیچیده است که صرفا با داشتن اطلاعات و دانش و تجربه ی کافی می توان پرونده های گوناگون را به مسیر درست هدایت نمود و حق موکل را احقاق نمود.
حال که با اهمیت انتخاب وکیل آگاه شدیم قصد داریم تا در خصوص نکات مهم قبل انتخاب وکیل با شما عزیزان صحبت کنیم تا بتوانید با آگاهی داشتن نسبت به فرآیند انتخاب وکیل خیالی آسوده داشته باشید.

1. مهارت های اجتماعی بالا

داشتن مهارت های ارتباطی و اجتماعی برای همه ی افراد از اهمیت زیادی برخوردار است. اما داشتن این مهارت به میزان عالی برای یک وکیل موفق بسیار حائز اهمیت است؛ به گونه ای که وکیل بدون داشتن مهارت های ارتباطی قوی قادر نخواهد بود در مقابل قاضی و به طور کلی در دادگاه از حق موکل خود به درستی دفاع کند و روند پرونده را تحت تاثیر قرار دهد.

 

منظور از مهارت های ارتباطی صرفا مهارت گفتاری نیست و وکیل باید علاوه بر اینکه قادر است در دادگاه قاضی را تحت تاثیر قرار دهد و با استناد به مفاد قانونی حق موکل خود را احقاق کند، باید از نظر کتبی و نوشتاری نیز مهارت های بالایی داشته باشد و در هنگام نوشتن لایحه برای موکل خود از تمامی توانایی های خود استفاده کند. برای این منظور وکلا باید از همان دوران دانشجویی و سال های اولیه خود نسبت به پرورش دادن این خصیصه در خود تلاش کند و انجام فعالیت هایی که می تواند مهارت های اجتماعی و کلامی آن ها را تقویت کند را در اولویت کارهای خود قرار دهند.

2. قدرت داوری

یکی دیگر از نکات مهم قبل انتخاب وکیل می تواند مهارت داوری در یک وکیل باشد. مهارت داوری به این معنی است که یک وکیل باید بتواند در مواقع درست و با توجه به موضوع پرونده و اهمیت موضوع از طرح دعوا در مراجع قانونی جلوگیری کند و افراد را به گفتگو و صلح و سازش در خارج از فضای دادگاه دعوت کند. متاسفانه این مورد در وکلای ایرانی بسیار کم مشاهده می شود . فقدان این موضوع می تواند به دلیل عدم آگاهی از جایگاه وکیل و نداشتن دانش و تخصص کافی باشد. طرح هر نوع مشکل و دعوایی در مراجع قضایی می تواند بسیار زمان بر و هزینه بر باشد، لذا در صورتی که یک وکیل می تواند با ایجاد صلح و سازش بین طرفین موضوع را حل و فصل نماید ضرورتی ندارد که دعوا را در دادگاه مطرح نمایند.

3. قدرت تحلیل

یکی دیگر از مهارت هایی که یک وکیل باید در خود پرورش داد داشتن قدرت تجزیه و تحلیل بالا است. وکلا باید در مقایسه با افراد عادی جامعه از قدرت تحلیل بسیار بالاتری برخوردار باشند و مسائل را به طور جامع و کامل ببینند و در صدد حل و فصل آن ها اقدام نمایند. بهترین وکیل تهران یا بسیاری از شهرهای دیگر باید این مهارت را داشته باشند که مسائل قانونی را به طور درست تجزیه و تحلیل کنند و مقصود خود را به نحو درستی به قاضی برسانند.
در این صورت است که یک وکیل می تواند تاثیر خود را بر روی قاضی بگذارد و رای پیروزی را بگیرد و حق موکل خود را بازستاند. قوانین ایران در بسیاری از مواقع دچار ابهام و سکوت هستند، لذا یک وکیل خوب باید استنباط بالایی داشته باشد و ابهامات را به درست ترین شکل ممکن درک کند و از آن ها در جهت پیروزی پرونده و گرفتن رای مورد نظر استفاده نماید.

4. مهارت های تحقیق

از آن جایی که مسائل حقوقی به طور دائم در حال تغییر هستند لذا شیوه ی رویارویی با آنان نیز در حال تغییر است. یک وکیل موفق وکیلی است که علاوه بر داشتن تمامی موارد ذکر شده در خصوص نکات مهم قبل انتخاب وکیل، دانش خود را همواره به روز نگه دارد و از مطالعه و تحقیق در مورد مسائل حقوقی مختلف غافل نباشد.
یکی دیگر از مواردی که روحیه جستجوگر بودن وکیل را بسیار حائز اهمیت میکند، اطلاع داشتن از تمامی ابعاد حقوقی یک موضوع است. وکیلی که در یک جلسه دادگاه شرکت می نماید و در جایگاه دفاع از موکل خود قرار می گیرد بایستی نسبت به تمامی ابعاد آشکار و پنهان پرونده موکل خود آگاهی داشته باشد ؛ این آگاهی جز با انجام تحقیق و روحیه ی جستجوگر بودن یک وکیل میسر نخواهد شد.

وکیل اصفهان

مطلب دیگر :
بررسی کامل و جامع لوازم برقی پرکاربرد

مجموعه وکیل اصفهان متشکل از وکلای پایه یک دادگستری که با تخصص های مختلف

حقوقی سعی در حل مشکلات و مشاور حقوقی شما دارد.

وکیل آنلاین، مشاور حقوقی ، وکیل تلفنی ، حقوق

مشاور حقوقی ، مشاوره حقوقی آنلاین ، مشاوره وکیل 

 

5. روحیه استقامت و شکست ناپذیری

شاید بتوان روحیه مقاومت و خستگی ناپذیری را به عنوان یکی از مهم ترین ویژگی ها و خصیصه های یک وکیل موفق نام برد. وکیلی موفق خواهد بود و می تواند حق موکل خود را بستاند که پرونده را با انرژی و اهمیت اولیه دنبال نماید. بسیاری از وکلا در نیمه ی مسیر خسته می شوند و آن انرژی اولیه را برای پرونده و جلسه های دادرسی به خرج نمی دهند. در صورتی که وکیل انرژی خود را در نیمه ی مسیر و تا رسیدن به مراحل پایانی دادرسی از دست بدهد، پرونده را به احتمال زیاد با شکست مواجه خواهد کرد.
داشتن پشتکار در تمامی مراحل زندگی و برای تمامی افراد یک امر واجب است. اما برای وکلا به جهت این که در صدد احقاق حقوق فرد دیگری هستند و در بسیاری از مواقع آینده ی یک فرد به یک رای وابسته است، باید این ویژگی را در صدر خصیصه های یک وکیل خوب قرار دهند و همواره در جهت پرورش آن بکوشند.

وکیل

6. خلاقیت

یکی دیگر از نکات مهم قبل انتخاب وکیل این است که وکیل انتخابی شما باید دارای روحیه ی خلاقیت نیز باشد. وکیلی می تواند شما را در روند پرونده کمک کند و حق شما را بگیرد که بتواند از مفاد قانونی و تبصره های قانونی به شکل خلاق و منعطف کمک بگیرد. بسیاری از مفاد قانونی دارای ابهاماتی هستند که وکلای کمی می توانند از آن ماده یا تبصره در جهت پیشبرد پرونده استفاده نمایند. اگر وکیلی انتخابی شما از خلاقیت برخوردار باشد می تواند با برداشت درست از یک تبصره یا ماده قانونی پرونده را در مسیر درستی پیش ببرد و زمان دادرسی را هرچه کوتاه تر نماید.

7. داشتن درک بالا

در هنگام انتخاب وکیل خود باید به این موضوع توجه داشته باشید که وکیلی می تواند حق شما در مراجع قضائی بستاند که قانون را به درستی درک کند و پرونده شما را نیز بتواند به درستی با مفاد و تبصره های قانونی پیوند دهد. اگر وکیل درک کاملی از قانون نداشته باشد و موضوع پرونده شما را نیز به درستی درک نکند و نداند که باید از کدام مجرای قانونی پرونده شما را مورد بررسی قرار دهد، ممکن است روند بررسی پرونده شما با کندی مواجه شود و زمان زیادی را برای گرفتن حق خود از طریق قانون صرف کنید.
همچنین اگر وکیل درک درست و کاملی از قانون نداشته باشد احتمال این که پرونده شما با شکست نیز مواجه شود بسیار بالا خواهد بود.
حال که به ذکر نکات مهم قبل انتخاب وکیل پرداخته ایم، بد نیست که به برخی از نکات حقوقی در هنگام انتخاب وکیل نیز بپردازیم تا با داشتن آگاهی نسبت به مسائل حقوقی و عقد قرارداد با وکیل نیز آگاهی داشته باشید و از وقوع مشکلات در آینده جلوگیری به عمل آورید.

8. موضوع قرارداد و مطابق نظم عمومی بودن

از جمله نکاتی که در هنگام عقد قرارداد با یک وکیل باید مد نظر قرار دهید موضوع قرارداد است. موضوع قرارداد می تواند معین و یا نامعین باشد. در صورتی که یک وکیل اقدام به انعقاد قرارداد معین با شما کند به این معنی است که قانون از قبل شرایط و مسائل مربوط به آن موضوع را بررسی نموده و تمامی نکات مربوط به آن موضوع خاص را در اختیار افراد قرار داده است.
اگر موضوع قرارداد نامعین باشد به این معنی است که قانون به طور خاص در خصوص آن موضوع سخن نگفته است و وکیل باید با استناد با مفاد قانونی مربوط به آن موضوع قانون را استنباط نماید. اما در هر دو حالت باید به این موضوع دقت داشته باشید که هر وکیلی با هر نوع قراردادی ملزم به عقد قراردادی است که مطابق با نظم و قوانین عمومی جامعه باشد و نمی تواند قراردادی را با شما منعقد کد که منع قانونی داشته باشد.

9. درک کامل بند ها و تبصره های قرارداد

اگر در حال انعقاد قراردادی هستید، قطعا در قرارداد اصطلاحات تخصصی و حقوقی استفاده شده است و شما نسبت به آن ها آگاهی و اشراف ندارید. در این حالت باید از وکیل درخواست نمایید که بخشی از قرارداد را به تعریف اختصاص دهد و به طور کامل شرح دهید که منظور از یک کلمه ی خاص و یا یک بند خاص چیست. در هنگام انعقاد قرارداد باید به این نکته به خوبی توجه نمایید زیرا بسیاری از موکلین به دلیل آشنا نبودن با مسائل حقوقی و اصطلاحات مخصوص به علم حقوق، قرارداد را امضا می نمایند اما از عواقب و مسئولیت هایی که به واسطه ی امضای آن قرارداد بر عهده دارند آگاه نیستند. لذا توصیه اکید داریم که قبل از هرگونه امضای قرارداد، تمامی مفاد آن را به دقت مطالعه و درک نمایید و بعد اقدام به امضای قرارداد کنید.

10. قول مساعد به موکل

هرگونه قول و تضمین وکیل در خصوص نتیجه ی پرونده یک تخلف محسوب می شود. این جمله به این معنا است که هر وکیلی صرفا باید نهایت تلاش خود را در جهت رسیدن به نقطه مورد نظر در یک پرونده انجام دهد و این حق را ندارد که از پیش نتیجه ی دادگاه را بر اساس فرضیات خود پیش بینی کند و به موکل خود قول نتیجه مطلوب را بدهد. این کار یک نوع تخلف قانونی بوده و می تواند در دادگاه مورد پیگرد قانونی قرار بگیرد.