تصویر ذهنی
بسیاری از مفاهیم مرتبط با تصویر ذهنی در گذشته توسعه پیدا کردند، تصویر ذهنی بر طبق اصول گشتالت منعکس کننده عقاید و احساسات کلی مشتری است به یک تصویر ذهنی مطلوب به عنوان یک جنبه حیاتی از توانایی یک سازمان در حفظ جایگاه خود و بازار نگریسته میشود. Bloeme,1998,513) )
شرکت با طراحی و ترسیم یک هویت و جایگاه تصویر ذهنی مردم را شکل می دهد، بنابراین هویت
مقدم بوده و مبنایی برای تصویر نام و نشان تجاری محسوب میشود.
(Burmann etal;2009,390)
واژهها نیز مانند نام یک نام تجاری محصول یا شعار شرکت، خالق تصویر در ذهن افراد هستند، تئوری تاثیر تصویرسازی ذهنی این است که واژههای تداعی کننده تصویر در ذهن، کد دوگانهایی را در ذهن باقی میگذارند چرا که این واژهها می توانند در حافظه از دو بعد تصویری و کلامی ذخیره شوند.این در حالی است که سایر واژهها تنها میتوانند به شیوه کلامی در حافظه کدگذاری شوند. به علاوه، ادعاهای تبلیغاتی سازگار با تصویر تداعی شده توسط نام تجاری به سهولت در ذهن مخاطبان باقی میمانند.(هاوکینز و همکاران ،1385، 232 )
تصویر ذهنی مجموعه ای از اعتقادات، ایدهها، (باورها و اندیشه ها) و احساس یا اثری میباشد که درباره یک موضوع گذاشته شده است. (Nesset etal;2010,110)
2-2-13- اهمیت تصویر ذهنی
امروزه در بازارها شرکتها، محصولات و خدمات مشابهی را ارائه میدهند. اساسا این گونه بازارها، بازارهای مصرفی هستند که به منظور تامین نیازهای اولیه و یا حداقل استانداردهای خدماتی دایر میشوند، وقتی مشتریان چنین عواملی را در نظر داشته باشند، محصولات و خدمات نیازهای آنها را برآورده خواهد کرد.
)Nguyen,1998,65(
2-2-14- ابعاد تصویر ذهنی
- ویژگیهای عمومی، احساسات یا ادراکات
- شخصیت مارک
- مجموعه از معانی که همگی در یک مسیر سازماندهی میشوند.
- ارتباط بین ویژگیها و احساسات
- مجموعهای از باورها که مصرف کنندگان نسبت به یک کالای خاص دارا هستند.
(Ferrand,1999,378-401)
2-2-15- تبلیغات بازرگانی
تبلیغات کوششی کم و بیش نظاممند برای تحت تاثیر قرار دادن عقاید، نگرش و یا رفتار دیگران با استفاده از نمادهایی چون کلمات، اشارات، پلاکاردها، بناهای یادبود، موسیقی و … نظایر آنها است. ( مهر افشا، 1375 ،49)
تبلیغات تجاری : معرفی محصولات یا خدمات از طریق رسانههای ارتباط جمعی در مقابل دریافت وجه برای موسسات انتفاعی یا افرادی که به نحوی در پیام مشخص شدهاند. از طریق تبلیغات، فکر، اندیشه و احساس مردم را میتوان در اختیار گرفت و در کمترین زمان بیشترین تاتیرات را برجای گذاشت.(سلاحی وتکیه ،1351، 20)
تبلیغات، دانش، حرفه، عمل و فرایندی است که جهت آگاهی دادن و تاثیر گذاشتن بر مخاطبان با اهداف خاصی مانند اهداف تجاری، اهداف سیاسی، اهداف فرهنگی و.. انجام می شود.( محمدی فر، 1377 ، 146 )
همچنین تبلیغات، شتاب روند انتشار و محصول جدیداست. ( Takeuchi & Nishio,2000)
2-2-16- انواع تبلیغات از نظر نحوه ایجاد ارتباط
- تبلیغات مستقیم: پیام دهنده پیام خود را صریح و بی پروا به مخاطبین خود ابلاغ میکند. در این روش شنوندگان و بینندگان متن یا تصویری را به عنوان پیام و اطلاعیه تبلیغی دریافت میکنند و پیام دهندگان نیز در موقع و مقام تبلیغ قرار دارند و شناخته میشوند.
- تبلیغات غیر مستقیم: این نوع تبلیغ نمود علنی و صریح ندارد. پیامها از کانالهای نامرعی و پنهانی و غیر منتظره عبور داده میشود. در حقیقت پیام به آنها تحمیل میشود.(علمدار لو، 1377، 59 )
لینک جزییات بیشتر و دانلود این پایان نامه:
بررسی عوامل موثر بر ترجیح مشتریان در انتخاب یک بانک( مورد مطالعه بانک مهر اقتصاد)