مدل استراتژی مديريت دانش ميلتون
مدل ميلتون[1] بر اساس دو نگرش نسبت به مديريت دانش شكل گرفته است: برقراري ارتباط[2] و جمع كردن[3]. اين دو نگرش مكمل هم بوده و ارزش آنها در بكارگيري متعادل و موازي آنها با يكديگر است (Milton, 2002).
برقراري ارتباط: برقراري ارتباط، به معني مرتبط كردن افراد با يكديگر و ايجاد شبكههايي در سازمان و با ديگر سازمانهاست. به طوري كه افراد بتوانند دانش خود را ديگران تسهيم كنند.
اغلب به اين شبكهها انجمن های خبرگی[4] گفته ميشود. به عنوان مثال پست الكترونيكي يك رسانه عالي است كه به واسطه آن، افراد كه با شبكه يا مبحثي روبرو شدهاند، ميتوانند آن قضيه را با اين گروه در ميان گذاشته و پاسخ دريافت كنند. اين گروهها همچنين ميتوانند همديگر را به صورت رودرو ملاقات كرده و درباره مسائل معمول بحث كرده و در رابطه با راه حلهاي ممكن در مورد آن مسئله تبادل دانش كننند.
يك مشاور همكار[5]، مكانيزم ديگري براي تبادل دانش از طريق برقراري ارتباط است. اين مكانيزمها، جلسات كاري و كارگاههاي[6] ساختارمند و تسهيل شدهاي هستند كه در آنها افراد از طرف ديگر واحدها و بخشها با ديگر سازمانها دعوت ميشوند تا تجارب، ديدگاهها و دانششان را به آن تيمي كه درخواست كمك كرده است ارائه كنند.
جمع كردن: جمع كردن، به معني جذب دانش جديدي است كه در طول فعاليتها و عملياتها ايجاد شده و براي كاربردهاي مجدد آني ذخيره شده است. گردآوری دانش به ايجاد يك مبناي دانش با ارزش كمك ميكند كه فعاليتهاي اصلي سازمان را پوشش داده و ميتواند بازدهي بلندمدت داشته باشد، البته گردآوری دانش نيازمند منابع است. افرادی بايد مشخص شوند كه جلسات گردآوریدانش را تسهيل كرده و نتايج بدست آمده را ثبت كنند.
مرور بعد از عمل[7]، وسيلهاي براي گردآوری دانش در طول يك فعاليت است. اين ابزار، يك جلسه با تمركز محدود، براي تيم و بهوسيله تيم است كه كمتر از نيم ساعت يا يك ساعت طول ميكشد. يك تيم بايد اين ابزار را به طور منظم حفظ كند تا هميشه با شرايط در حال تغيير همگام باشد. اين گونه يادگيري راهوار تيمي، كمك ميكند تا بر مبناي آنچه كه ياد گرفته شده، اصلاحاتي در طول پروژه انجام شود.
بازنگري[8]، يك رويداد گردآوری دانش است كه در انتهاي پروژه صورت ميگيرد و تا حد امكان بسياري از اعضاي تيم را شامل ميشود و راهي سريع اثر بخش براي كسب دانش، قبل از آنكه پروژه كاملاً تمام شود يا تيم، درگير يك پروژه ديگر شود. بازنگري، يك جلسه ساختارمند و تسهيل شده است كه از چند ساعت تا چند روز طول ميكشد.
يادگيري كه از طريق مكانيزمهاي بالا صورت ميگيرد (سرمايههاي دانش)، در يك بانك دانش كه مسلماً ميتواند توسط ابزارهاي متعددي از سيستم ساده پرونده سازي گرفته تا مكانيزمهاي پيچيدهتر مديريت شود، ذخيره گردد
[1] . Milton
[2]. Connecting
[3] . Collecting
[4] . Communities of practice
[5] . Peer Assist
[6] . Workshop
[7] . After Action Review (AAR)
لینک جزییات بیشتر و دانلود این پایان نامه: